Ponedeljek, 05 Junij 2023 08:00

Pohodniki so se podali na pohod po Ferijevi in Jožetovi poti Objavljeno

Pohodniki so se podali na pohod po Ferijevi in Jožetovi poti

V soboto, 3. junija, je v organizaciji Športne zveze Beltinci in Planinskega društva Matica, potekal tradicionalni, tokrat že 18. Pohod po Ferijevi in 7. po Jožetovi poti.


 

Pohodniki so se zbrali v Športnem parku Beltinci, kjer jih je nagovoril predsednik ŠZ Beltinci, Andrej Pozderec, ki je povedal, da je potrebno nadaljevati ta spominski pohod na dva vrhunska športnika, športna delavca, ki sta glas domače vasi ponesla po Sloveniji in tudi po svetu.

Predsednik PD Matica, Jože Ružič, je seznanil pohodnike s potjo, ki so jo prehodili in varnostnimi ukrepi, ki se jih je bilo potrebno držati. "Čudovito je, da ohranjamo spomin na naša zanesenjaka, vsak na svojem področju. Ohranjajmo to tudi v bodoče," je sklenil Ružič.

Osem kilometrov dolg pohod se je izpred beltinskega športnega parka nadaljeval v smeri Lipovcev in Gančanov, vse nazaj do Športnega parka Beltinci. Udeležilo se ga je okoli 40 pohodnikov.

S pohodom, ki je postal tradicionalen, ohranjajo spomin na sijajnega nogometaša, trenerja, športnega funkcionarja in novinarja Ferija Maučeca ter dolgoletnega predsednika Športne zveze Beltinci in vsestranskega športnega delavca Jožeta Horvata.

Več na Pomurec.com

Zadnja sprememba Ponedeljek, 05 Junij 2023 08:03

Author's latest items

Pohod - kolesarjenje v soboto, 5. 8. 2023 - odpovedano
MINI OLIMPIJADA 2023 V BELTINCIH
Zimska liga v malem nogometu Beltinci 2023 – člani Bobri D. Bistrica najboljši
Andrej Pozderec, predsednik ŠZ Beltinci izvoljen za delegata skupščine OKS-ZŠZ
ŠD Bobri in NK Lipa - Turnišče vodilna po jesenskem delu tekmovanja v članski in veteranski ligi Dolinsko
Prebrano 158 krat Se vam dopade? Sledite vašim priljubljenim!