Sobota Avgust 08 , 2020
Četrtek, 06 Junij 2019 08:04

14. Pohod po Ferijevi in 3. po Jožetovi poti Objavljeno

14. Pohod po Ferijevi in 3. po Jožetovi  poti

V soboto, 01. 06. 2019, je v organizaciji Športne zveze Beltinci in Planinskega društva Matica potekal že 14. Pohod po Ferijevi in 3. po Jožetovi poti. V spomin na Ferija Maučeca in njegovega velikega prijatelja Jožeta Horvata, dva nekdanja izvrstnega športnika in športna delavca, se je v Športnem parku Beltinci zbralo 44 pohodnikov.

Na začetku pohoda sta udeležence nagovorila predsednik ŠZ Beltinci, Andrej Pozderec in vodja pohoda Jože Ružič. Nato smo se podali na pot po Ferijevi in Jožetovi priljubljeni poti od Beltincev do Lipovec. V Lipovcih smo se okrepčali z hrano in brezalkoholno pijačo in nadaljevali pot proti Gančanom ter nazaj v Beltince v športni park. Dolžina prehojene poti je bila približno 8 km.

Po zaključku pohoda so se udeleženci v beltinskem športnem parku okrepčali s hrano in pijačo, na koncu pa sta se Ferijev sin Marjan in Jožetova žena Zinka zahvalila vsem udeležencem pohoda. Nato smo odšli položit šopka in prižgat sveči na grob pokojnikov Ferija in Jožeta.

Na koncu se prav lepo zahvaljujemo tudi Igorju Sukiču, ki je v imenu kluba NK Mura prinesel šopek Feriju v zahvalo za dolgoletno igranje v črno-belem dresu.

Predsednik ŠZ Beltinci

Andrej Pozderec

 

Več fotografij s prireditve najdete na Facebook strani ŠZ Beltinci.

 

Zadnja sprememba Četrtek, 06 Junij 2019 08:12

Prijava